Rabarberblad + betong, bidrag 4

Här kommer ännu ett nypysslat betongprojekt från mig.

Att gjuta betongskålar, fat och fågelbad med hjälp av Rabarberblad börjar nästan kännas som en klassiker. :) Så jag var ju tvungen att testa att göra min egen variant. Så jag letade upp det minsta rabarberbladet jag kunde hitta och gjorde en liten skål/ ljusfat som passar att ha inomhus.  

Gjut med betong, pyssla, liten skål i betong, inredning, blogg

Det kan nog vara idé att stärka betongen genom att gjuta in lite ståltråd även om man gör ett såhär litet fat. Min rabarberskål klarade sig utan men jag prövade att gjuta en skål med ett Lönnblad och den sprack när jag skulle lossa den från bladet.


Betong fat, rabarberblad, DIY, pyssel

inredning, blogg, pyssla med betong, skapa, gjut i betong

Måste ta chansen att säga tack till Panduro för att jag fick vara med i eran tävling! Jag har länge varit sugen på att testa att gjuta i betong men aldrig tagit mig för att pröva men nu är jag fast! :)Jag lade en liten sandhög på en träskiva och sedan ett blad på sandhögen och så på med betongen. Om man vill att fatet/ skålen ska stå stadigt kan man ju platta till betongen lite på undersidan innan den börjar stelna. 

 

smultronblomma, smultron, inredning, blommor

För ett par dagar sedan fick jag mitt paket från min hemliga Vita Gåvor vän... :) Temat denna gång var pyssel/handarbete och jag fick en pysselsats till ett jättefint halsband. Tusen tack!Tänkte avsluta lördagens inlägg med ett tips på en låt jag verkligen gillar... People Have the power med Patti Smith. :)

1 Kicki:

skriven

Jävlar vad snyggt, toppen.

2 lolla:

skriven

hejsan

himlars vad snygga grejjer du gör av betong, du inspireerar mig till max att testa,gjorde ett fågelbad förra året av rabarberblad, men ska nu testa lite av det du visar.....

jag är åxå med i vita gåvor men har inte fått mitt paket ännu.

kram lolla

3 Anna:

skriven

Så jäkla snyggt! Jag blir verkligen sjukt inspirerad att testa betong själv nu, jag har länge tyckt att det var snyggt men inte vågat testa, men det verkar ju inte alls så krångligt. Fetaostförpackning och julkula, så himla smart ju. Hoppas du vinner tävlingen!

Kommentera här: